Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Thelesskavadas. Από το Blogger.
Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Δισκοκριτική feel in' "Ανοίγει η σκηνή"

   Αν και πέρασε κάμποσος καιρός απο την περίοδο κυκλοφορίας του πρώτου δίσκου των feel in' "Ανοίγει η σκηνή" αποφάσισα να γράψω μια κριτική ως απλός ακροατής και όχι ως blogger.
   Γενικά το cd μ'άρεσε και μου έδωσε μια ιδέα πιο εναλακτικού hip hop.
  To εξώφυλλο είναι πολύ έξυπνο και το θεωρώ απο τα καλύτερα αν όχι το καλύτερα του πρώτου εξαμήνου του 2011 που έχουμε διανύσει, σε προσελκύει να το αγοράσεις ή έστω να ρίξεις μια ματιά παραπάνω.
  Oι συμμετοχές, ικανοποιητικές και από ταλαντουχους καλλιτέχνες (Νina kay, αποστάτης, everhi, spoctulus, φιλοκτήτης).
  Tο πρώτο κομμάτι του δίσκου, το ομώνυμο "ανοίγει η σκηνή" σε βάζει απευθείας στο κλίμα του δίσκου και σου δίνει μια γεύση απο το τι κάνουν τα παιδιά αν και στο συγκεκριμένο track ξεχωρίζει η παραγωγή του Elis M. feeling. Το 2ο κομμάτι "το ποτάμι" είναι εξίσου καλό και μιλάει για τις κοινωνικές σχέσεις, για την αποξένωση μεταξύ των ανθρώπων και τους προτρέπει να επαναστατήσουν μπροστά σε όλα αυτά που συμβαίνουν. Το επόμενο track είναι το πρώτο κομμάτι που άκουσα απο τους feel in' και το καλύτερο του άλμπουμ κατά την γνώμη μου και τιτλοφορείται "το κορίτσι της βροχής" το οποίο έχει κυκλοφορήσει και σε  video clip τα τέλη του 2009. 4ο κατά σειρά κομμάτι του δίσκου είναι το "Τριλογία" ένα ωραίο κομμάτι με λίγο κοινότυπη μουσική παραγωγή ως προς το style, αλλά με πολύ δυνατή ερμηνεία. Το επόμενο κομμάτι το "Νύχτα και αυγή" είναι μια διαφορετική πινελιά ανάμεσα στα υπόλοιπα κομμάτια από τα καλύτερα κομμάτια του δίσκου. Συνεχίζουμε μ'ένα κομμάτι γνωστό στους ακροατές των feel in' το "Κάνε μια ευχή"(ft. spoctulus, Nina kay, φιλοκτήτης) το οποίο αδιαμφισβήτητα είναι απο τα καλύτερα κομμάτια που έχει βγάλει καλλιτέχνης από την Πάτρα. Ακολουθεί το "ινδιάνικες προσευχές" (ft. everhi) ένα πολύ δυνατό instrumental. To 8o κομμάτι το "hip hop" στο οποίο ξεχωρίζει η κιθάρα του Γεράσιμου Γαννακάκη, είναι μέτριο κομμάτι σαν αποτέλεσμα αν και ερμηνευτικά είναι δυνατό. Το "Δεν σκεφτηκαμε" ακολουθεί και είναι κατά την γνώμη μου απο τα καλύτερα κομμάτια του δίσκου, παραγωγάρα, στιχάρα, υπέροχη ερμηνεία. "Ως πότε" ο τίτλος τα λέει όλα, δεν μπορεί κομμάτι με τέτοιο τίτλο να μην είναι εξαιρετικό. Το 11ο κομμάτι είναι το "Παλιά εποχή" (ft. Αποστάτης) είναι επίσης από τα καλύτερα κομμάτια του δίσκου και είναι νομίζω από τα κομμάτια "ταυτότητες" των feel in', σαν σε συστήνει μαζί τους. Σειρά έχει το "Ανασφάλεια" μέτριο κομμάτι στιχουργικά και μουσικά αν και επίσης δυνατό ερμηνευτικά, "Δεν έφυγες ποτέ" πολύ καλό κομμάτι, σε βάζει σε σκέψεις και είναι σίγουρα απόλυτα αληθινό ( αν όχι τότε δεν ξαναακούω feel in' χαχαχα). Αυτή ήταν η βασική tracklist αν και το άλμπουμ περιέχει ως bonus track το feel in' - Κάνε μια ευχή ft nina kay (radio edit)..
  Εμένα προσωπικά το συγκεκριμένο cd μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις ελπίζω να σας άφησε κι εσάς όμοιες....

0 σχόλια: